logo

Makelaardij Visser en onze werkwijze.

Makelaardij Visser is een Vlielander onderneming met ruim 35 jaar ervaring op het eiland Vlieland.
Martijn Visser is beëdigd en gecertificeerd makelaar - taxateur, gespecialiseerd in onroerend goed op Vlieland. Als geboren en getogen eilander kent hij de markt van binnen en buiten.
Het is een specifieke markt waar wij volledig in thuis zijn. Ons werk bestaat naast het geven van advies, hoofdzakelijk uit het aan- en verkopen, taxeren en zoekopdrachten naar alle soorten onroerend goed. Dit varieert van woonhuizen en recreatiewoningen tot winkels en horecapanden.

Het makelaarsvak is op Vlieland vaak een kwestie van creatief denken. In veel gevallen geven mensen aan wat op termijn hun wensen zijn. Vervolgens houden wij de markt scherp in de gaten tot er zich een mogelijkheid voordoet om de puzzelstukjes in elkaar te passen.

Bij permanente bewoning zijn dat vaak situaties waarbij eigenaren doorschuiven naar een woning die op dat moment het beste bij hun leven past. Mensen die zich nieuw op Vlieland willen vestigen hebben vaak veel vragen en behoefte aan objectieve informatie. Het zijn niet alleen vragen over de aangeboden woningen maar juist ook over zaken als het sociale leven en bijvoorbeeld de arbeidsmogelijkheden op het eiland. Een persoonlijk gesprek maakt in dit soort gevallen veel duidelijk waarna geïnteresseerden een goed beeld hebben van de mogelijkheden en de onmogelijkheden.

Eigenaren van recreatiewoningen zijn vaak dusdanig verknocht aan het eiland en hun woning dat ze het pas na veel wikken en wegen in de vrije verkoop zullen geven. Niet zelden is de woning familiebezit waardoor een verkoopbeslissing met veel emotie gepaard gaat. In dit soort gevallen komt het ook voor dat de woning alleen in de stille verkoop komt. In dit soort situaties proberen we op discrete wijze koper en verkoper bij elkaar te brengen, wat ook eigenlijk altijd lukt.

Potentiële kopers van recreatieve objecten hebben meestal een uitgesproken voorkeur voor een locatie of voor een specifiek object. In dat soort gevallen kunnen we actief gaan zoeken, dit lukt soms binnen weken maar het kan ook wel één of twee jaren duren. Tot op heden hebben we bijna alle zoekopdrachten succesvol volbracht.

Als makelaar kun je maar één heer dienen. Om die reden maken wij koper en verkoper vooraf duidelijk voor wiens belang wij opkomen. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan. In alle gevallen zal het proces op professionele wijze verlopen en begeleiden wij een (ver)koop vanaf begin tot het einde inclusief contracten.

In veel gevallen staan recreatieve objecten op erfpachtgrond wat ook weer om specifieke kennis van zaken vraagt. Bij permanente bewoning is het hebben van een leuke baan vaak een voorwaarde van potentiële kopers. Dit alles maakt het makelaarsvak op Vlieland tot een spannende klus. Het is een kwestie van mensen en hun behoeften inschatten en waar mogelijk combineren met elkaar. Ik kan u zeggen dat het een goed gevoel geeft wanneer koper en verkoper blij zijn met elkaar!

Waarom richt Makelaardij Visser zich alleen op Vlieland en niet op de andere eilanden?

Wij richten ons inderdaad alleen op Vlieland, dat heeft twee redenen:

Ten eerste is het de reisafstand tussen de verschillende eilanden. Met uitzondering van Terschelling en Texel in het zomerseizoen kun je er vanaf Vlieland alleen komen via een bootreis naar de vaste wal. Daarna ga je met de auto en een tweede bootreis naar het andere eiland. Dat is dus minimaal een dag uit en thuis.

De tweede en belangrijkste reden is dat wij op Vlieland ook echt deskundig zijn en precies weten wat er speelt. Deze kennis hebben we niet in die mate voor de andere eilanden. Ook daar wonen en werken makelaars die op hun beurt weer 100% op de hoogte zijn van hun werkgebied.

Ervaring heeft overigens geleerd dat zowel de mensen als de eilanden onderling flink van elkaar verschillen. Zoveel mensen, zoveel wensen. Zo kiest een ieder voor dat eiland wat het beste bij hem of haar past. Wie kleinschaligheid, rust en ruimte ambieert zal eerder voor Vlieland kiezen dan voor Texel of Terschelling. Het komt dan ook eigenlijk nooit voor dat wij mensen op Vlieland ontvangen die twijfelen over een aankoop op Vlieland of Texel.

Doorgaans is deze keuze al lang gemaakt. Vaak is het favoriete eiland ook al jaren de favoriete vakantiebestemming. U maakt zelf dus eigenlijk de eerste en belangrijkste keuze: ‘welk eiland past het beste bij mij’. Vanaf daar kunt u zich door een plaatselijke makelaar laten voorlichten en begeleiden. Hij of zij is deskundig op zijn of haar werkgebied en kan u als bewoner meer vertellen over het sociale leven en de plaatselijke gewoonten.

Voor meer informatie of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Martijn Visser 06-53546595

Woonhuizen
 
Recreatiewoningen
 
Bedrijfspanden